3

For the last three days I have been trying to get the Tor Browser Bundle v4 to work on Windows 8.1. I have installed and removed the program and reinstalled probably ten times. I have downloaded the package from the Tor Project website at least six times. When I try and launch the bundle, I get the spinning circle for several seconds and then it disappears. Under Task Manager I see no processes marked as either Tor or Firefox.

I have found that the Tor Bundle will run on the Windows 8.1 machine, if it is booted into safe mode with network support.

I have found that the Tor Bundle will run on the Windows 8.1 machine, booted normally, if a program called Trusteer End Point Protection (Rapport) is disabled.

Trusteer (Rapport) is required for my on-line banking, etc. I don't know which port Trusteer uses. I suspect a port conflict but have not been able to verify that.

Any suggestions appreciated

  • I have the exact same problem and also use trusteer for banking security. – user4972 Oct 27 '14 at 13:28
  • anything in your windows event logs, especially under the application logs? – cacahuatl Jun 8 '16 at 22:02
  • yes! Edited above – maxelcat Jun 9 '16 at 8:38
  • and I have now found that disabling TR and Tor works. – maxelcat Jun 9 '16 at 9:09
  • I am having the same problem with v6.01 It seems odd that I've never had an issue before now. I'm able to run v5.04 just fine. It's only after I upgrade to 6.01 that it won't run. For now I'm using 5.0.4 again. I will try updating to 6.01 and disabling Rapport to see if that changes anything, but I find it odd that it's only impacting the new version and not the older ones. – kharma Jun 9 '16 at 17:05
2

I don't know of a workaround other than to temporarily disable the Rapport software. This problem is being tracked by Tor engineers here:

https://trac.torproject.org/projects/tor/ticket/13547

Also see this older, similar issue:

https://trac.torproject.org/projects/tor/ticket/8337

Please contact Trustee to encourage them to fix this issue.

  • I contacted Trusteer straight away when I found it was Trusteer at fault They have kept me updated and they are working on a fix right now Check for program updates regularly Paul – user5001 Oct 31 '14 at 22:52
  • Yes and thank for this report you because I have exctly the same problem with Tor 6.0 – user13060 May 31 '16 at 3:01
1

I have had this same issue before. Disable or uninstall IBM Security Trusteer Rapport ( Trusteer endpoint protection) and Tor browser should start working again.

protected by Community Jun 22 '16 at 6:22

Thank you for your interest in this question. Because it has attracted low-quality or spam answers that had to be removed, posting an answer now requires 10 reputation on this site (the association bonus does not count).

Would you like to answer one of these unanswered questions instead?

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.