1

Tails 2.5 and Tails 2.6 were OK. Tails 2.7 boots from a USB stick as usual, and things appear normal, but Tor-browser will not launch when I click its icon. It will not launch when I click links, as in GNOME help, in Whisperback, in liferea (spelling?). Is it just me, my old Mac, or something else, given the following possible clues?

According to messages in dmesg, something appears to be crashing at the same memory address and generating many lines of similar messages. Sorry, most of it is over my head and I have not saved it, yet. I will update this post with all or part of dmesg text after the next Tails session.

Some things appear to work (GNOME Help, Liferea, Whisperback, perhaps others), yet no matter what I try, Tor-browser will not start. I await download of a new copy of the .iso as I type.

Thanks in advance for any help.

1

After trying to start Tor-browser, dmesg showed the following, with the last two lines repeating many times:

[  837.685628] SQUASHFS error: xz decompression failed, data probably corrupt
[  837.685636] SQUASHFS error: squashfs_read_data failed to read block 0x92e8cd6
[  837.685639] SQUASHFS error: Unable to read data cache entry [92e8cd6]
[  837.685641] SQUASHFS error: Unable to read page, block 92e8cd6, size fe4f4

Downloading a new .iso and installing according to manual upgrade solved the problem.

  • 1
    it's a broken image problem for sure. Was your checksum verification passing when you've downloaded it, btw? – Alexey Vesnin Nov 22 '16 at 23:59

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.